Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Vinologen A
1.999,00
30 beschikbaar

Hbo Vinologenopleiding A (Startdatum 20-01-2025)

-Wil jij vinoloog worden? Boek dan nu de Vinologenopleiding (A en/of B) op deze website. Alle info voor wat betreft cursusdata en onderwerpen van de modules van de Vinologenopleiding A volgen nog op deze pagina.

Tijdens de lesdagen van Wineflight staat het proeven centraal. Proefsessies binnen Wineflight hebben een praktisch en vergelijkend karakter. Voor elk thema wordt  een ‘maatfles’ uitgekozen. Die maatfles geldt als ijkpunt voor de andere wijnen die binnen een thema worden geproefd. De wijnen worden dus niet alleen getoetst aan het centrale thema, maar ook aan de  specifiek uitgezochte maatwijn. In de meeste modules worden 25 wijnen geproefd. De dag wordt gestart met een flight van de 5 maatwijnen. Hierna volgen 5 flights van 3 wijnen (1 maatwijn en 2 vergelijkende wijnen). In de afsluitende flight zullen de 5 maatwijnen van die dag “blind” worden ingeschonken en toetsen we of de cursisten de juiste kenmerken aan de juiste wijn  kunnen verbinden. Theorie is uiteraard ook belangrijk, maar het is niet altijd nodig om de theorie klassikaal te behandelen. Daarom wordt de meeste theorie van tevoren aan studenten ter beschikking gesteld in de digitale leeromgeving van Wineflight. Tijdens de les kunnen daarover uiteraard vragen worden gesteld aan de docent, maar in principe wordt die stof wordt niet nogmaals in de les behandeld. Op die manier kan het optimale uit elke lesdag worden gehaald. De theorie die tijdens de les aan de orde komt is dus niet eerder behandeld.

Vinologenopleiding A bestaat uit 10 lesdagen. Als je 100 punten hebt (dat is het geval als je ook Vinologenopleiding B hebt gedaan of voldoende losse module op Toplevel of Masterclass niveau) dan kun je afsluiten met een (facultatief) examen. Binnen de Vinologenopleiding A worden de volgende modules behandeld:

 • Viti (bij de wijnmaker)* – maandag 20 januari 2025
 • Hout versus staal (bij de wijnmaker)* – maandag 20 januari 2025
 • Big 5 rood – maandag 27 januari 2025
 • Wijn-spijs – maandag 3 februari 2025
 • Oud versus nieuw – 10 februari 2025
 • Completely different – maandag 3 maart 2025
 • Bubbels – maandag 10 maart 2025
 • Cool climate – maandag 24 maart 2025
 • Wijn-kaas – maandag 31 maart 2025
 • Versterkt – maandag 7 april 2025
 • Blends – maandag 14 februari 2025
 • Examentraing – maandag 14 februari 2025

Minimaal opleidingsniveau: SVH3, SDEN3 en WSET3
Studiebelasting: De studiebelasting van de Vinologenopleiding A+B is in totaal ongeveer 8,7 EC (dit staat gelijk aan 244 uren, waarbij de lesuren en examentijd zijn meegerekend). Tijdens de opleiding wordt gebruik gemaakt van het boek ‘Aan de slag met wijn’. Dit boek bevat alle verplicht gestelde examenstof. Daarnaast stelt Wineflight aanvullende informatie beschikbaar in een online omgeving. Bestudering van deze informatie zal minimaal 6 extra uren aan zelfstudie vereisen.

Voor deze opleiding hebben wij vrijstelling van btw aangevraagd. Voor wijnondernemers geldt dat de kosten voor deze opleiding 100% aftrekbaar zijn.

Uitgelichte opleidingen & workshops