Hbo-geaccrediteerde vinologenopleiding

Omdat wij geloven dat wijnonderwijs nog leuker kan!

Hbo-geaccrediteerde vinologen
opleiding

Omdat wij geloven dat wijnonderwijs nog leuker kan!

Hoe word ik vinoloog?

Bij Wineflight kun je vinoloog worden als je 100 opleidingsuren op Toplevel niveau hebt meegemaakt. Doe je mee met de Vinologenopleiding A + B, dan heb je dit aantal uren zeker behaald. Tijdens de lessen ligt de nadruk op het vergelijkend proeven. De theorie zul je voor het grootste gedeelte zelf eigen moeten maken. Hiervoor gebruiken we het lesboek ‘Aan de slag met wijn‘. Daarnaast vind je allerlei interessante aanvullende informatie in jouw digitale leeromgeving.

-Heb je het examen met goed gevolg afgelegd? Gefeliciteerd! Jij mag je voortaan Vinoloog van Wineflight noemen! Wij mogen met trots zeggen dat deze opleiding SNRO geaccrediteerd is op Hbo-niveau!

Heb je het examen met goed gevolg afgelegd? Gefeliciteerd! Jij mag je voortaan Vinoloog van Wineflight noemen! Wij mogen met trots zeggen dat deze opleiding SNRO geaccrediteerd is op Hbo-niveau!

SNRO keurmerk hbo opleiding-2023 -

‘De nieuwe Wineflight vinologen-opleiding voegt door zijn originele opzet echt iets toe aan de bestaande wijnopleidingen in Nederland.
De HBO status garandeert bovendien de professionele waarde van de cursus’.

– Frank Smulders MW –

WF-opleiding-toplevel-B-nw -

Wijnonderwijs op z’n Rotterdams

Wij geloven in ‘niet lullen, maar poetsen’ wijnonderwijs. Heel veel proeven, heel veel wijnen met elkaar vergelijken, echte praktijkervaring opdoen!

Je gaat proeven in zogenaamde wineflights, dat betekent dat je per thema meerdere wijnen proeft en met elkaar vergelijkt. We gebruiken daarvoor onze zelf ontwikkelde proefformulieren, waar we supertrots op zijn. Uiteraard is het ook belangrijk een theoretische basis op te bouwen, die vind je in onze digitale leeromgeving. Tijdens de lessen echter geen saaie stof, dan gaan we knallen! En ja, natuurlijk zijn ook Amsterdammers, Friezen en andere inwoners van Nederland van harte welkom!

Waarom kiezen voor Wineflight?

Wineflight-afb-proefformulieren -

Waarom 1

Onze proefformulieren zijn niet alleen mooi om te zien, ze zijn ook heel duidelijk en leggen het accent net even anders dan anders.

Waarom 2

Ons werkboek stelt je in staat om al jouw wijnaantekeningen op Toplevel niveau later nog eens terug te lezen! Dit werkboek wordt ook gebruikt tijdens de vinologenopleiding.

Waarom 3

Jij bepaalt zelf of je ook theorie-examen wilt doen.

Waarom 4

Size does matter! Wij helpen je het juiste glas te bepalen! Pre-order hier jouw Spiegelau glazenpakket.