Onze docenten

Maak kennis met onze wijndocenten

Maak kennis met onze wijndocenten

Achter de schermen zijn wij hard bezig ons docentencorps compleet te maken. Houd deze pagina dus in de gaten de komende tijd!

Frank
Smulders

wineflight-Frank-Smulders-02-600x400 -

Frank Smulders is een Nederlandse Master of Wine, die sinds 1985 werkzaam is in de wijnhandel. In 1992 werd hij de tweede European Master of Wine.

Frank Smulders MW staat bekend als een deskundige proever en hoewel hij zichzelf als een generalist beschouwt, staat hij bekend als een expert in Champagne en vooral in Spanje.

Hij heeft de vijfsterrenwijnkelder Hotel Residenz Palais Coburg in Wenen geleid, die in 2014 de eer van ‘World’s Best Wine List’ ontving van het tijdschrift ‘The World of Fine Wines’. Hij werkt nu als adviseur en docent.

Anne-Wies
van Oosten

wineflight-Anne-Wies van Oosten-600x400 -

Anne-Wies van Oosten is Registervinoloog en heeft de WSET Level 4 Diploma Course met succes afgerond. Met haar thesis over “The Development and Future of Wine Tourism in Transylvania” behaalde ze de titel ‘Weinakademiker’ aan de Weinakademie in Oostenrijk.

Zij is een allround wijn- en wijnspijs specialist met een speciale interesse in de wijnlanden van de ‘nieuwe oude wereld’. Denk daarbij aan wijnlanden als Hongarije, Roemenië, Servië, Georgië, Turkije en omringende landen.

Vanuit haar woning in Roemenië reist ze de wereld over als Wine & Food Journalist en International Wine Taster bij wijncompetities als het Concours Mondial de Bruxelles, Mundus Vini, het International Rosé Championship, Grow du Monde etc. 

Haar ervaringen deelt zij dagelijks via haar platform anne-wies.nl en haar instagram account.

José
Smit

wineflight-Jose-smit-04-600x400 -

José Smit begon al op jonge leeftijd in de (TOP) horeca en is zo al snel in aanraking gekomen met culinaire hoogstandjes en bijzondere Wijn-Spijs combinaties. 
Om de honger naar meer kennis, nieuwe manieren van denken en doen en verbazing in het proeven en ontdekken verder te ontwikkelen heeft ze verschillende wijn opleidingen en cursussen gevolgd. 
Door de vele openhartige samenwerkingen met TOP mensen uit de wijnwereld werd wijn voor haar een levensstijl! 

Out of the BOX denken en proeven werd haar motto. 
“Over smaak valt niet te twisten, over wijn gelukkig wel!”. 

Als ‘hostess in wine’ heeft ze een brede kennis van de wijnwereld die ze graag overdraagt in onze lessen. 

Ester
Leibbrand

wineflight-Ester-Leibbrand-02-600x400 -

Ester Leibbrand is sinds 2011 Registervinoloog van de Wijnacademie. Ik ben actief lid van een proefgroep in Noord-Holland. Ik heb 7 jaar Wine & Company gehad, waarbij de focus lag op de verkoop van wijnen, het geven van proeverijen en gastlessen.

Daarnaast ben ik ondernemer in de consultancy met als werkgebied loopbaanontwikkeling. Ook ben ik werkzaam in diverse raden van bestuur, als toezichthouder of alsvoorzitter. 

Vic
Bal

wineflight-Vic-Bal-600x400 -

Vic Bal is Registervinoloog (2014) en Liquorist (2015). Ik heb ook de STIBON bieropleiding gevolgd in Den Haag (2017). WSET 3 Advanced heb ik ook op zak.
Tijdens mijn studententijd in Utrecht ben ik werkzaam geweest in alle takken van de Horeca: van kroeg, party catering, banqueting, bistro tot manager proeflokaal.
Vervolgens heb ik mijn kennis uitgebreid als drankenspecialist bij een Utrechtse groothandel. En inmiddels werk ik 5.5 jaar als accountmanager bij een wijnhandel.

Ik hou van koken en van genieten. Dat gaat altijd gepaard met een drankje. Want bij mij gaat het om de combinatie. Lesgeven vind ik leuk. Kennis overdragen en gezamenlijk op geur- en smaak ontdekkingsreis gaan. Er is zoveel te ontdekken! Ervaring daarin heb ik opgedaan bij Winecom, de Wijnstudio, de Wijnschool, de VAKO en het Wijninstituut.

In mijn huidige werk geef ik ook wijnproeverijen bij klanten. Ik kan genieten van elk glas: of het nu wijn, bier, whisky of thee is, het gaat om het moment waarop je het nuttigt.

Niels
van Laatum

wineflight-Niels-vanLaatum-600x400 -

Niels van Laatum is copywriter, wijnschrijver en -auteur. Geeft wijnproeverijen en colleges over natuurwijn. Begon met bloggen over wijn in 2011, dat smaakte naar meer en dat werd het ook. Behaalde rond die tijd ook het WSET Advanced-diploma (3). Werd in 2021 met zijn team tweede bij het NK Blindproeven.

Niels is sinds 2022 lid van de internationale Circle of Wine Writers en auteur van Natuurwijn, een helder verhaal over troebele wijn (tweede druk 2023).

Op Instagram te vinden als @nezpourvin.

Zijn lijfspreuk: “Drink niet meer, maar beter”

Claudia
Delleman

wineflight-Claudia-Delleman-02-600x400 -

Al ruim 14 jaren ben ik actief in de wijnwereld met mijn eigen wijnimport. Dagelijks houd ik mij bezig met de zoektocht naar wijnen die niet of nauwelijks in Nederland verkrijgbaar zijn, unieke wijnen dus!

In 2011 heb ik de gastronomie-opleiding van en bij Peter Klosse afgerond en sinds 2012 ben ik Registervinoloog van de Wijnacademie. Mijn speciale interesse gaat uit naar het combineren van wijn-en spijs.

Het leukste onderdeel van mijn werkzaamheden vind ik dan ook het uitzoeken van wijnen bij gerechten die worden voorlegt door restaurateurs en deze te proeven en te bespreken met sommeliers.

Ik kijk er enorm naar uit om de opgedane kennis en ervaringen te delen met de cursisten van WineFlight!

Simone
van den Berg

wineflight-simone-600x400-2 -

Oprichter en eigenaar van Wineflight (samen met Francie Peters) en oprichter en eigenaar van Chateautjes, wijnwinkel/bedrijf in Rotterdam Noord.
Al meer dan 12 jaar begeef ik me in de wereld van de wijn en dat vind ik fantastisch!

Elke dag leer ik nog nieuwe dingen en proef ik nieuwe wijnen en daarom verveelt het nooit. Ik ben dol op bubbels, Riesling en gekoelde Pinot Noir in de zomer.

Francie
Peters

wineflight-Francie-2-600x400 -

Oprichter en eigenaar van Wineflight (samen met Simone van den Berg). Bezig zijn met wijn is het leukste wat er is! Door alle wijnopleidingen die ik gevolgd heb, heb ik geleerd met meer aandacht te proeven en daardoor geniet ik nog meer.

Mijn favoriete wijnonderwerpen zijn de versterkte wijnen en rosés, maar eigenlijk mag je me voor elk goed glas wijn wakker maken…

WIJNDOCENT WORDEN?

WIJNDOCENT WORDEN?

Wil jij lesgeven volgens de Wineflight methode? Wij zijn naast onze huidige docenten altijd op zoek naar wijndocenten en horen dus graag van je! Stuur jouw gegevens via onderstaand formulier en wij nemen spoedig contact met jou op.

Uitgelichte opleidingen & workshops

Wijnopleidingen waar wij trots op zijn! Boek nu jouw unieke wijnopleiding of workshop op jouw eigen niveau.