Simone & Francie

zijn aan de slag gegaan met hun droom om de wijnopleiding te ontwikkelen die ze zelf graag hadden willen volgen!

Geen woorden, maar daden!

Soms moet je gewoon doorpakken. Al jaren hadden Simone en Francie het er over hoe hun ideale wijnopleiding er uit zou moeten zien. Niet meer traditioneel per land alle wijngebieden af, niet meer de nadruk op blind proeven, maar wel veel aandacht voor wijn/spijs en overkoepelende thema’s.

Sinds de zomer van 2022 bouwen zij aan de Wineflight formule. Lekker op z’n Rotterdams door gezellige samenkomsten te combineren met concrete acties en een stevig tempo!

Simone-Francie -

Francie Peters

Wijnopleidingen
WSET Diplome Course (2020)
Vinoloog van de Wijnacademie (2011)
Peter Klosse specialisatie Wijn & Spijs (2022)
Betty Koster Wijn & Kaas (2012)

Wijnactiviteiten
Oprichter en eigenaar van Wineflight (samen met Simone van den Berg). Bezig zijn met wijn is het leukste wat er is! Door alle wijnopleidingen die ik gevolgd heb, heb ik geleerd met meer aandacht te proeven en daardoor geniet ik nog meer.
Mijn favoriete wijnonderwerpen zijn de versterkte wijnen en rosés, maar eigenlijk mag je me voor elk goed glas wijn wakker maken…

wineflight-francie -
wineflight-simone-2 -

Simone van den Berg

Wijnopleidingen
Vinoloog van de Wijnacademie (2011)
Peter Klosse specialisatie Wijn & Spijs (2021)

Wijnactiviteiten
Oprichter en eigenaar van Wineflight (samen met Francie Peters) en oprichter en eigenaar van Chateautjes, wijnwinkel/bedrijf in Rotterdam Noord.
Al meer dan 12 jaar begeef ik me in de wereld van de wijn en dat vind ik fantastisch! Elke dag leer ik nog nieuwe dingen en proef ik nieuwe wijnen en daarom verveelt het nooit. Ik ben dol op bubbels, Riesling en gekoelde Pinot Noir in de zomer.